Bezárás

Keressen az oldalon:

MEGYEI BORVERSENY

HÁZI BORVERSENY

FELHÍVÁS!

Házi borversenyt tart a Tapolcafői Kertbarátkör Egyesület 2023. március 31-én (pénteken) 17.00 órai kezdettel a tapolcafői Művelődési Házban.

Részvételi feltétel: Csak kertbarát tagok vehetnek részt a versenyen. 16.00 órától lehet nevezni a borokkal 1 l-es üvegben fajtánként. Nevezési díj fajtánként 500 Ft. (Tagonként maximum 2 üveg (fajta) bort). Ismét pályázni lehet a TAPOLCAFŐ BORA 2023 elismerésért (serleg +oklevél). A legtöbb pontszámot kapott bor kapja.

Kérjük, hogy a borokkal időben nevezzenek, hogy a versenyt a megadott időpontban pontosan el tudjuk kezdeni.

FELHÍVÁS!

Házi borversenyt tart a Tapolcafői Kertbarátkör Egyesület 2022. április 8-án (pénteken) 18.00 órai kezdettel a tapolcafői Művelődési Házban.

Részvételi feltétel: Csak kertbarát tagok vehetnek részt a versenyen. 17.00 órától lehet nevezni a borokkal 1 l-es üvegben fajtánként. Nevezési díj fajtánként 400 Ft. ( Tagonként maximum 2 üveg (fajta) bort). Ismét pályázni lehet a TAPOLCAFŐ BORA 2022 elismerésért (serleg +oklevél). A legtöbb pontszámot bor kapja.

Kérjük, hogy a borokkal időben nevezzenek, hogy a versenyt a megadott időpontban pontosan el tudjuk kezdeni.

MEGHÍVÓ!

A Tapolcafői Kertbarátkör Egyesületünk kedves meghívást kapott borversenyre a Temerini (Szerbiai Vajdasági település) Kertbarátkörtől. 2022. január 22-én rendezik meg a XXIV. Vince -napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.

VII. SOMLÓI JUFARK BORVERSENY ÉS EGYESÜLETI BORVERSENY

A Somló és Környéke Borút Egyesület

meghirdeti a

VII. Somlói Juhfark Borversenyét és Egyesületi Borversenyét,

amelyre tisztelettel meghívja a Nagy-Somlói borvidék bortermelőit és a Somló és Környéke Borút Egyesület bortermelő tagjait.

A BÍRÁLAT HELYSZÍNE:

Fazekas Pincészet Palackozó üzeme (Borkóstoló terem)

Somlóvásárhely, Vasút utca 14.

A VERSENY IDŐPONTJA:

2021.08.14.

Eredményhirdetésre a borversenyt követően a helyszínen, várhatóan 15.30 órakor,

 a díjak ünnepélyes átadására pedig a Somlói Napon 2021. augusztus 28. napján kerül sor.

NEVEZÉS FELTÉTELEI:

  • Az VII. Somlói Juhfark Borversenyre a Nagy-Somlói borvidéken termelt szőlőből készült juhfark borok mellett külön kategóriában a Nagy-Somlói borvidéken termelt egyéb szőlőből készült borok is nevezhetőek.
  • A verseny keretein belül Egyesületünk bortermelő tagjai termelői helytől és fajtától függetlenül nevezhetnek saját termelésű boraikkal.

RÉSZVÉTEL ÉS A VERSENY TOVÁBBI FELTÉTELEI:

  • A borokból fajtánként 0,75 literes palack esetén 2-2 címkézett palack mintát kell leadni
  • Nevezhető évjáratok 2015., 2016., 2017., 2018., 2019. és 2020.
  • Egy versenyző kategóriánként maximum 4 fajta bort nevezhet.

MINTÁK, NEVEZÉSI LAP LEADÁSA:

  • Nevezési lap és minták leadása: 2021. augusztus 11-én 17:00 óráig
  • Helyszín: Fazekas Pincészet, 8460 Somlóvásárhely, Vasút utca 14. Fazekas András (+36302266677)
  • Nevezési lap és a felhívás letölthető a www.somloiborut.hu weboldalon, továbbá e-mailben kérhető a somloiborut1@gmail.com és somlo@somlopezsgo.hu e-mail címen.

NEVEZÉSI DÍJ:

  • Tételenként bruttó 3.000 Ft/tétel, amely a tételek leadásakor készpénzben számla ellenében fizetendő. A nevezési díjak a verseny és a Somló és Környéke Borút Egyesület költségeire fordítódnak.

A borokat szakértőkből álló szakmai és társadalmi zsűri tagjai 20 pontos bírálati módszerrel értékelik, majd szakmai, társadalmi és külön díjakkal, valamint oklevelekkel jutalmazzák. Az arany minősítéssel és külön díjjal elismert borokat a Somló és Környéke Borút Egyesület külön népszerűsíteni fogja saját weboldalán. További információk a borversenyről a www.somloiborut.hu weboldalon találhatók, illetve Fazekas András kérhetők a +36302266677 telefonszámon vagy a somlo@somlopezsgo.hu e-mail címen.

Somlóvásárhely, 2021.07.16.

Simon János                              Horváth Ferenc                       FazekaAndrás             elnök   kancellár házigazda borász