Bezárás

Keressen az oldalon:

Tapolcafői Kertbarátkör

A Tapolcafői Kertbarátkör 2009-ben alakult 36 fővel. Bejegyzésére 2010. április került sor. Mai létszámunk 80 fő. Az egyesület új színfoltként jelent meg Tapolcafő társadalmi szövetében.

Forrás napja 2018

KERTBARÁTOK FIGYELEM!

2018 Szeptember 8-án szombaton 14-órai kezdettel tartjuk az ötödik „FORRÁS NAPOT”.

A Forrás Napi rendezvény a Falumúzeumnál kezdődik (14.00 órakor), Peti Sándor református kántortanító és igazgató emlékszoba avatásával, az ünnepi megemlékezés után a szobát Dr. Áldozó Tamás Pápa város polgármestere avatja fel.

Az emlékszoba megtekintése után Peti Sándor  emléktáblájánál koszorúzás lesz (volt tanítói lakásnál, ma óvoda), majd a Tapolca Forrás Tanösvényen folytatódik a „Forrás Nap” a Forrás Népdalkör és a tapolcafői óvodások műsorával, közben a bográcsművészek által készített ételeket fogyaszthatják a megjelentek, természetesen a friss forrásvízen kívül más italokkal is olthatják szomjukat.

A rendezvényen lesz „Forrásnapi TOTÓ”, szerencsekerék, az Örvénytónál csónakból halászás és egyéb gyerekeknek való játék.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Jó szórakozást kíván a kertbarátkör!

Pápai Értéktárban a Tapolca Forrás Tanösvény

Somfai Balázs és Somogyi Zoltán írt javaslatára a Pápa Város Önkormányzatának Települési Értéktár Bizottsága (2/2017. (IV.21.) TÉB határozat) a „Pápa-Tapolcafőn eredő Tapolca-patak és forrásvidéke a közvetlenül hozzákapcsolódó tanösvénnyel” felvételét a helyi értéktárba elfogadta.

Társadalmi munka a tanösvényen

FIGYELEM!

A Kertbarátkör társadalmi munkát szervez 2016. augusztus 27-én 8 órától a Tapolca Forrás Tanösvényen.